Clinica Luchian si Asociatii

Contact:


Str. Calea Bucovinei, Nr 2 C. Radauti, judet Suceava.
Tel / Fax: 0230 / 565.355
E-mail: radiologie.radauti@gmail.com
Program: Luni – Vineri 09:00 – 17:00

Situată în Rădăuți, pe Calea Bucovinei 2C, în punctul 0 al orașului (dupã calea feratã, chiar la intersecție), clădirea adăpostește, la parter, stomatologie de ultimã oră, iar la etaj, medicină generală (pediatrie, un cabinet de analize medicale al prestigioasei firme Biotest și unul de urologie; într-un viitor foarte apropiat se vor deschide alte două cabinete, unul de ginecologie, iar altul de oftalmologie). Un al doilea nivel cuprinde 3 microgarsoniere destinate relaxării medicilor sau pacienților, plus o sală de ședințe.

Bazată pe dăruirea, eforturile, dar mai ales experiența de o viață în profesie ale doctorului Luchian, clinica de stomatologie a reușit să coaguleze în timp un colectiv de specialiști de vârf în implantologie, protetică dentarã, ortodonție, paradontologie, pedodonție și lasere medicale. În cadrul clinicii, care funcționează efectiv de anul trecut, toată aparatura este modernă, nouă, toate scaunele dentare fiind dotate cu tehnologie de vârf (celule fotoelectrice, camere de luat vederi), iar compresoarele și aparatele care produc în mod inevitabil zgomot sunt placate în încăperi speciale, astfel încât pacientul să nu suporte un disconfort. „Trebuie să știți că implantologia, un domeniu relativ recent intrat în peisajul stomatologic de la noi, oferă reușite, cel puțin la clinica noastră, în 98% dintre cazuri.

Implanturile sunt din aliaj de titan, turnat la temperaturi foarte înalte și apoi prelucrat, sterilizat, confecționat etc.
Titanul se bucură de ceea ce medicii denumesc biocompatibilitate, iar implanturile, materialele noastre sunt verificate și avizate de Ministerul Sănătății. Noi practicăm implantologia dentară de 15 ani, iar în țară să zicem că de vreo 20 de ani. E un domeniu delicat, atât din punct de vedere chirurgical, tehnic, să zicem, dar și al costurilor pentru pacient, pentru că nu oricine își poate permite un implant. Dincolo de acestea, implanturile nu sunt un fel de panaceu, ți-ai pierdut un dinte și gata, îți faci un implant. Pacientul trebuie să fie clinic sănătos, fără probleme cardio – vasculare, hematologice, diabetice, de osteoporozã”, spune doctorul.
Oricum, în clinica rădăuțeanã, anterior demarării unei proceduri chirurgicale de implant, fiecărui pacient i se fac un minim set de analize, verificându-se ureea, acidul uric glicemia, tipul de sângerare, de coagulare, apoi radiografii panoramice și tomografii computerizate. Puțină lume știe, iar dacă n-o știe, află acum, că doctorul stomatolog Luchian este primul care a adus în județul Suceava confecționarea coroanei dentare turnate din aliaje nobile și seminobile, cu grosime dirijată sau nedirijată.
„Până atunci, și ne referim la anul 1981, se efectuau coroane ștanțate, care nu aveau o adaptare bună la suportul dentopardontal, fiind înlocuite cu coroanele cu grosime dirijată. Coroana turnată adusă de mine dă o anumită exactitate pe suportul dentar și nu mai permite infiltrația plăcii bacteriene. Nu lipsit de importanță, și o spun cu mândrie, este faptul cã am fost primul pe țară care am realizat coroane și microproteze dentare cu machete nedeformabile de acrilat. Acest procedeu a fost prezentat pentru prima oară la București și la Craiova, în cadrul unor congrese de stomatologie”, completează medicul.

Unul dintre stomatologii cu care clinica rădăuțeană nu a avut decât de câștigat este tânărul Ionuț Luchian, paradontolog, cadru didactic în cadrul facultății ieșene de profil și doctor, la cei 29 de ani ai săi, în medicină dentară.
Domnia sa se ocupă de cabinetul de lasere medicale, fiind adeptul unei stomatologii moderne, minim invazive, care înlocuiește cu succes bisturiul și aparatura ce produc, de regulă, pacientului, anxietate și disconfort. Recuperarea după laser este mult mai rapidă, hemoragia în timpul intervențiilor laser asistate este aproape inexistentă, iar edemele sunt diminuate.
Este un domeniu modern, mai greu, dar nu imposibil de parcurs cu succes. Necesită o pregătire adecvată și bineînțeles aparatura de rigoare, care nu e deloc ieftină. Eu folosesc zi de zi aceastã practică, acolo unde consider că pot obține rezultate mai bune decât cu metodele convenționale”, ne-a mărturisit doctorul în medicină dentară, care este și director științific al Young Dentists Worldwide, cu sediul central la Berlin.


Galerie foto

Close Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *